Waarom op vakantie gaat met de auto een goede optie is

Op vakantie gaan met de auto wordt steeds populairder. Zeker voor jonge gezinnen is dit een fijne optie waarbij je niet afhankelijk bent van vastgezette vertrek en aankomsttijden. Het kan namelijk best wel eens voorkomen dat je kinderen er even écht geen zin in hebben en je hierdoor geneigd bent om je Ford even langs de weg te stoppen voor een pauze. Zodra je in een vliegtuig zit is dit natuurlijk wat lastiger, dus wel zo fijn als je dan met de auto bent. Echter is dit niet het enige voordeel van met de auto op vakantie gaan; er zijn er nog veel meer.

Beter voor het milieu

Ten eerste is het natuurlijk zo dat met de auto op vakantie gaan beter is voor het milieu. Een vliegreis draagt namelijk 2 tot 4 keer zoveel bij aan het broeikaseffect dan dezelfde reis per auto. Met een auto zal je dan wel iets langer onderweg zijn, maar dus wel milieubewust bezig zijn. Daarnaast moet je voor een vliegreis ook enkele uren van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn, dus is het nog maar de vraag wat daadwerkelijk sneller is. Het is dus een verstandige optie om je vervoer naar je vakantiebestemming nog een keer te overwegen voordat je naar vliegtickets grijpt.

Mobieler op de locatie

Naast het feit dat met de auto gaan beter is voor het milieu, maakt het je ook een stuk mobieler op de locatie zelf. Je bent namelijk niet meer afhankelijk van openbaar vervoer op de locatie en bespaart ook geld doordat je geen auto hoeft te huren. Je eigen Renault kan je voor de deur van je accommodatie parkeren waardoor je niet hoeft te lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte. Dit scheelt een hoop gesleep en biedt ook comfort op de vakantie zelf.

Geen bagagevoorschriften

Als laatste zorgt met de auto op vakantie gaan er natuurlijk voor dat je niet meer afhankelijk bent van bagage voorschriften. Je kan meenemen wat je wilt en hoeft er alleen rekening mee te houden dat het in de auto past. Ook kan je alle vloeistoffen meenemen en hoef je dus niet al je cosmetica in mini flacons te stoppen. Kortom: geen gezeur om bagage als je met de auto gaat.

Comments are disabled.