Genieten van de winter met verwarmde sokken

Bekend fenomeen: koude voeten tijdens de winter. Of je nou buiten op de fiets zit, of thuis op de bank. Het is hoe dan ook een onprettig gevoel. Maar dat kan verleden tijd zijn door verwarmde sokken. Deze verwarmde sokken, afhankelijk van model, verwarmen de gehele voorvoet, waardoor je nooit meer koude voeten hoeft te ervaren. De verwarmde sokken worden aangeboden in verschillende modellen en hebben al hun eigen specificaties.

De korte vs. lange variant

Het eerste wat eigenlijk opvalt is dat er twee verschillende varianten zijn de Hiking Edition en de Long Edition, ook wel korte en lange variant genoemd. Beide verwarmde sokken kunnen voor verschillende activiteiten gebruikt worden, zoals mountainbiken, fietsen, wandelen, wintersporten, tuinieren, noem maar op. Veel wintersporters kiezen echter wel voor de Long Edition, aangezien deze verwarmde sokken boven de skilaarzen uitkomen. Waardoor je niet met de accu in de skilaars zit.

De verschillende modellen

Er zijn drie verschillende modellen van de verwarmde sokken: Basic, PRO en Elite. De laatste twee zijn de nieuwere versies en worden geleverd met USB-oplaadsysteem en afstandsbediening. Daarnaast heeft de Elite een verbeterd loopcomfort, doordat het verwarmingsgebied uitwendig is geplaatst. Hierdoor zijn de verwarmingsdraden volledig gevoelloos. Dit model wordt aangeraden voor mensen met Raynaud of gevoelige voeten.

Non-stop verwarmen

Als je wil, kan je non-stop verwarmen. Alle verwarmde sokken worden standaard geleverd met 2.600 mAh accu’s. Hiermee kan je zo’n 2,5 tot 8 uur verwarmen. Wil je langer verwarmen? Dan wordt een krachtiger accu-pack aangeraden. De 3.000 mAh of 3.800 mAh hebben meer vermogen en kunnen dus langer verwarmen. Te zien in de reviews is dat de 3.000 mAh het meest gekozen is. Hiermee kan je zo’n 3 tot 9 uur verwarmen. Ga je op wintersport? Dan is een extra accu-pack aan te raden, aangezien je dan non-stop kan verwarmen. Terwijl je de ene set gebruikt, kan je de andere set door middel van een powerbank op te laden. Hierdoor ben je altijd verzekerd van warme voeten.

Ook koude handen?

Ook daar biedt het merk BERTSCHAT® een oplossing voor. Er zijn tal van verschillende verwarmde handschoenen die worden aangeboden. Van ultra dunne handschoenen tot compleet gevoerde handschoenen met hoogwaardige isolatiemateriaal. Er is eigenlijk altijd wel een handschoen die past bij je doeleinde. Het fijne van de accu’s die meegeleverd worden met deze handschoenen is dat ze uitwisselbaar zijn met de accu’s van de verwarmde sokken. Hierdoor kan je een extra set accu’s aanschaffen en deze voor beide producten gebruiken. De verwarmingsduur van de verwarmde handschoenen is afhankelijk van de warmte stand, maar je mag uitgaan van zo’n 2 uur op de hoogste stand tot 8 uur op de laagste stand. Deze tijden zijn richtlijnen wordt er aangegeven, ook hebben omgevingstemperaturen invloed op de accu-duur.

Comments are disabled.