vakantie portugal

Laat even de traditionele toeristische trekpleisters links liggen, en ontdek de gloednieuwe bezienswaardigheden zoals de Fondation Louis Vuitton en de hippe en trendy plekjes aan de oevers van de Seine. In combinatie met de koninklijke parken en tuinen van historische gebouwen die de grandeur uit het verleden uitstralen, beleeft u Parijs op een totaal nieuwe manier. Wil jij een vakantie boeken? Start dan altijd met vakantieparken vergelijken. Vergelijk niet alleen de prijs, maar ook de service, ligging, huisjes-aanbod en de omgeving.

Reisdag 1

We starten onze ontdekking van de groene plekken in Parijs met een spectaculair bezoek: tussen het groen van het Bois de Boulogne en vlak naast de Jardin de l’Acclimatation werd in oktober 2014 het gloednieuwe museum ‘Fondation Louis Vuitton’ geopend. De tweede bestemming van de dag is de prachtige Japanse tuin van het Unesco-gebouw. Om in de oosterse sfeer te blijven brengen we vervolgens een bezoek aan de Japanse tuin van het Musée des Arts Asiatiques Guimet. De dag sluiten we af met een wandeling door het Parc Montsouris, een 5,4 ha groot romantisch park gecreëerd door Napoleon III.

Reisdag 2

Vandaag bezoeken we een van de populairste parken van de lichtstad, de Jardin du Luxembourg. Imposante standbeelden van belangrijke figuren uit de Franse geschiedenis sieren het park. We ontdekken ook de Jardin des Plantes met zijn ruime plantencollectie van maar liefst 10.000 plantensoorten. Geniet van een wandeling door deze mooie tuin of rust even uit op een van de bankjes. In de namiddag wandelen we langs de kades van de Seine. Het stuk kade tussen het Musée d’Orsay en de Pont de l’Alma is sinds 2013 omgetoverd tot een waar voetgangersparadijs, met hippe bars, speelterreinen en vooral veel groen. Heel bijzonder zijn de drijvende tuinen op de Seine. In de vooravond wandelen we door het charmante Montmartre, langs o.a. het Parc de la Turlure, de Place du Tertre en de Sacre Coeur.

Reisdag 3

Vandaag nemen we je mee voor een wandeling langs het Canal St.-Martin, een kanaal dwars door Parijs. Vervolgens wandelen we door de oude straatjes van de Marais en de Place des Vosges, misschien wel het mooiste plein van Parijs. We bezoeken ook de geheime gemeenschapstuin van de Clos des Blancs Manteaux en de Jardin Saint-Gilles, een rustig rozenparkje. Vanaf de stenen bankjes heeft u zicht op het Hôtel du Grand-Veneur uit 1636. In de namiddag brengen we een bezoek aan Parc de Belleville, een 4,5 ha groot stadspark. Op het hoogste punt (108 m) bevindt zich een terras met panoramisch zicht over de stad.

Online boeken

Wil jij graag een vakantie boeken? Kies dan voor een betrouwbare vakantieaanbieder. Deze kun je online vergelijken via bijvoorbeeld de reisexperts van vakantieparkonline.nl. Via deze website kun je leuke bestemmingen opzoeken, ketens vergelijken en direct een reservering plaatsen bij een park of camping via een van de aangesloten partners.

Comments are disabled.