herlaadkaart

Vandaag de dag is het gebruikelijk om onze telefoons ook op vakantie te blijven gebruiken. Je wilt natuurlijk genieten van de natuur en nieuwe dingen zien, maar hebt ook je telefoon nodig om contact te houden met anderen, en om bijvoorbeeld foto’s te maken. Hiervoor kun je een herlaadkaart gebruiken. Wat zijn eigenlijk de voordelen van het gebruiken van een herlaadkaart / prepaid kaart op vakantie? Lees nu dit artikel voor meer informatie!

Herlaadkaart op vakantie gebruiken

Herlaadkaarten worden relatief vaak gekozen voor op vakantie. De voornaamste voordelen hiervan zijn:

  • Overal kunnen internetten en bellen
  • Handige tijdelijke oplossing
  • Zelfde tarieven binnen de EU
  • Contact onderhouden terwijl je op vakantie bent
  • Veilig mobiel internetten

Lees hieronder verder voor een toelichting per voordeel!

Overal kunnen internetten

Allereerst is het fijn dat je met een prepaid kaart overal kunt internetten. Dit is handig voor wanneer je even snel iets wilt opzoeken of bijvoorbeeld je e-mail wilt checken. Je hebt hiervoor dan geen WiFi-verbinding nodig, omdat je gewoon direct gebruik maakt van het mobiele netwerk van je provider.

Handige tijdelijke oplossing

Een herlaadkaart is een handige tijdelijke oplossing voor mensen die op vakantie hun telefoon willen gebruiken. Er is namelijk geen sprake van een contract of vaste automatische kosten. Je waardeert simpelweg je prepaid simkaart op wanneer deze geen tegoed meer hebt, en bepaalt zelf met hoeveel je opwaardeert. Wanneer je weer thuis bent, hoef je de simkaart ook niet meer te gebruiken. Je betaalt dan ook direct niet meer voor de kaart. 

Zelfde tarieven binnen de EU

De roamingkosten binnen de EU zijn afgeschaft. Dat betekent dat je binnen de Europese Unie voor dezelfde tarieven als in je eigen land kunt mobiel internetten, bellen en sms’en. Hierdoor betaal je niet extra wanneer je bijvoorbeeld in Frankrijk of Duitsland je telefoon gaat gebruiken.

Contact onderhouden terwijl je op vakantie bent

Natuurlijk wil je op vakantie nieuwe dingen zien. Contact onderhouden met familie, vrienden, en misschien zelfs collega’s, is echter ook van belang. Dit doe je waarschijnlijk via een mobiele app, zoals WhatsApp. Hier heb je een telefoonnummer, simkaart, en een mobiele verbinding (WiFi of mobiele data) nodig. Hierdoor is het een goede keuze om voor een herlaadkaart te kiezen. 

Veilig mobiel internetten

Tenslotte is het ook nog eens een stuk veiliger om je mobiele data te gebruiken dan verbinding te maken met openbare WiFi-netwerken. Deze WiFi-netwerken zijn vaak nogal slecht beveiligd. Je gegevens zijn dan kwetsbaar. Door mobiele data te gebruiken, ben je een stuk minder kwetsbaar en maak je gebruik van betrouwbaar en veilig mobiel internet.

Comments are disabled.