varen

Ga je lekker een dagje uit in de zomer en neem je de kinderen mee? Gezellig! Dit is een ideaal uitje voor het gezin om even uit te waaien en te genieten van de zon zoals een boot huren in Zeewolde. Meer aan bij verschillende steden en dorpen in de buurt en stippel een leuke vaarroute uit. Als je jonge kinderen op de boot mee neemt kan je met verschillende dingen rekening houden zodat je goed voorbereid bent. Deze punten nemen wij uitgebreid met jou door!

Kies een grote boot

Als je gaat varen met jonge kinderen aan boord is het verstandig om te kiezen voor een wat grotere boot. Kinderen hebben veel bewegingsruimte nodig en kunnen moeilijk lang stilzitten. Zorg er dus voor dat ze genoeg plek hebben om te spelen of te lopen.

Kindvriendelijke havens

Het is verstandig om aan te leggen aan kindvriendelijke havens. Jij als volwassene vermaakt zich wel s avonds of op dat moment, maar de kinderen misschien niet. Je kunt er dus rekening mee houden om aan te leggen aan kindvriendelijke havens waar ook iets te doen is voor de kinderen. 

Zwemvesten

Zorg dat je voordat je gaat varen zwemvesten hebt geregeld voor de kinderen. Het is namelijk zeer verstandig om deze gedurende de vaartocht aan te houden bij de kids. Je wilt natuurlijk niet dat er wat met ze gebeurd. Ook voor de kinderen met een zwemdiploma is dit zeer verstandig.

Rubberbootje

Het is leuk voor de kinderen om een rubberbootje mee te nemen als je gaat varen. Kinderen gaan zich namelijk snel vervelen op het water en dat wil je natuurlijk niet. De kinderen kunnen in de rubberboot instappen, en meegetrokken worden door de grote boot. En nu zullen ze plezier hebben!

Regelmatig aanleggen

Het is fijn voor de kinderen als je regelmatig aanlegt bij een haven en ze even van de boot af kunnen. Als de kinderen non stop moeten stilzitten kunnen ze misschien vervelend worden.

Laat de kinderen varen

Laat de kinderen soms een stukje varen. Dit klinkt heel eng, maar is heel onschuldig. Je kunt kleine kinderen makkelijk op schoot zetten waardoor ze onder begeleiding het roer kunnen vasthouden. Ook kan je de kinderen de vaarroute geven en hun navigator laten spelen zodat ze wat te doen hebben. Heb je inspiratie nodig voor leuke vaarroutes? Wij hebben veel informatie over mooie vaarroutes en gezellige eilanden.

Comments are disabled.