Data only simkaart voor je vakantie in Portugal

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen, en je altijd en overal toegang wilt hebben tot internet, dan is een data only simkaart een goede optie. In dit artikel lees je meer informatie over dergelijke simkaarten en waarom dit aangeraden is voor je vakantie in Portugal. 

Waarom is het gebruiken van WiFi-netwerken afgeraden?

Hoewel het voor sommigen gebruikelijk is om tijdens hun vakanties gebruik te maken van WiFi-netwerken, wordt dit meestal afgeraden. Hiervoor bestaan drie primaire redenen:

  • Veiligheid: Openbare WiFi-netwerken kunnen onveilig zijn, omdat ze niet altijd goed beveiligd zijn tegen hackers. Hierdoor loop je het risico dat je persoonlijke gegevens worden gestolen of dat je apparaat wordt geïnfecteerd met virussen. 
  • Snelheid: Openbare WiFi-netwerken kunnen overbelast zijn en daardoor traag werken. De snelheid van WiFi-netwerken in Portugal zijn dus niet betrouwbaar op het gebied van snelheid. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je snel iets wilt opzoeken of als je bijvoorbeeld op zakenreis bent.
  • Privacy: Als je gebruik maakt van openbare WiFi-netwerken, kunnen anderen mogelijk je internetverkeer volgen en je activiteiten in de gaten houden. Hierdoor kan je privacy in gevaar komen. Dit sluit aan bij ‘veiligheid’, en is een van de belangrijkste redenen waarom men niet zomaar verbinding maakt met een willekeurig WiFi netwerk.

Mobiele data via een simkaart

Wil je niet afhankelijk zijn van andere netwerken, dan kun je door middel van een simkaart je eigen verbinding creëren. Om er zeker van te zijn dat je hierbij niet te duur uitkomt, kun je het beste kiezen voor een data sim waarbij er geen sprake is van roamingkosten of hogere tarieven in Portugal.

Een data simkaart is optimaal voor wanneer je alleen wilt internetten via je smartphone, tablet, laptop, of voor wanneer je een sim zoekt voor in je MiFi router. Wil je ook bellen en sms’en, dan kun je beter kiezen voor een traditionele simkaart of mobiele abonnement. Een data sim heeft namelijk geen mobiele nummer. 

Er bestaan verschillende data simkaarten. Van belang is dat je in ieder geval gebruik maakt van data of bundels die lang houdbaar zijn, en dat er geen extra roamingkosten zijn. Verder wil je natuurlijk sterke dekking en een goede internetsnelheid. 

Conclusie

Ga je op vakantie naar Portugal, zorg er dan voor dat je een oplossing hebt voor mobiele data. WiFi-netwerken kunnen als alternatief worden gebruikt, maar hebben wel een aantal relatief grote nadelen. Door gebruik te maken van een simkaart, zoals een data only sim, heb je een persoonlijke internetverbinding waar je altijd gebruik van kunt maken.

Comments are disabled.