Kun je je prepaid simkaart in Portugal gebruiken

Wanneer je Portugal, of een ander land uit de EU bezoekt, is het van belang om te weten hoe het precies zit met je Nederlandse prepaid simkaart. Kun je deze gewoon blijven gebruiken? Werkt deze hetzelfde, of zijn er extra kosten? En waar dien je rekening mee te houden? Hier vind je de antwoorden op deze vragen!

Prepaid simkaart binnen de Europese Unie gebruiken

Een belangrijk voordeel van het gebruiken van prepaid simkaarten, of andere simkaarten (bijvoorbeeld via een abonnement) in de EU, is dat er tegenwoordig geen extra roamingkosten meer zijn. Dit betekent dat je zonder extra kosten gebruik kunt maken van je Nederlandse simkaart in andere Europese landen.

Ga je op vakantie naar Portugal, dan kun je dus gewoon je huidige prepaid simkaart gebruiken, of indien gewenst, een nieuwe prepaid sim aanschaffen. Dit kan dus al in Nederland. De simkaart zal vervolgens werken in Portugal voor internetten, bellen, en sms’en. Ook wanneer je belt naar een ander EU land, zoals Nederland, zijn er geen extra kosten.

Waar dien je rekening mee te houden?

Zorg er allereerst voor dat je voldoende beltegoed hebt, zodat je daadwerkelijk kunt bellen, sms’en, en internetten. Het is bij veel providers ook gewoon mogelijk om online op te waarderen, maar velen vinden het fijner om alvast voldoende tegoed te hebben.

Houd er verder rekening mee dat er in het buitenland strengere restricties op gebruik zijn. Heb je bijvoorbeeld een abonnement met onbeperkt internet, dan kun je in andere landen vaak maximaal 20 GB tot 30 GB per maand verbruiken.

Simkaarten buiten de Europese Unie gebruiken

Buiten de EU dien je wel goed op te letten bij het gebruiken van je Nederlandse prepaid simkaart of abonnement. Er is buiten de Europese Unie namelijk wel sprake van extra roamingkosten. Wat deze kosten exact zijn, verschilt per land en per gebruikstoepassing (bellen, sms’en en internetten). Hierdoor kun je heel duur uitkomen. Een beter alternatief in dergelijke situaties is het aanschaffen van een lokale simkaart, of om een simkaart voor alleen internet met dekking in jouw gewenste land aan te schaffen (indien je alleen wilt internetten). Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je geen dure rekening ontvangt voor het gebruiken van je Nederlandse simkaart in landen buiten de EU.

Conclusie

Je kunt gewoon je huidige prepaid simkaart blijven gebruiken wanneer je op vakantie gaat naar Portugal. Hiervoor betaal je geen extra kosten. Wel wordt aangeraden om van tevoren voldoende data op de simkaart te zetten, en om rekening te houden met bepaalde gebruikslimieten bij hoog verbruik.

Comments are disabled.