Alle wegen leiden van Amsterdam naar Portugal

Een stedentrip van Amsterdam naar Portugal is makkelijk te organiseren en uiteraard enorm leuk om te ondernemen. Het hoeft niet duur te zijn en lang te duren, maar je kan er natuurlijk alles van maken wat je wilt. Er zijn tientallen manieren om van Amsterdam naar Portugal te komen. Maak je reis zo avontuurlijk als je maar wilt, of hou het lekker op een weekendje weg met deze bijzondere tips om van Amsterdam in Portugal terecht te komen.

Trein Portugal

Trein Portugal

  1. Vliegende stedentrip naar Lissabon

We beginnen bij een simpele, maar daarom niet minder leuke stedentrip. Ga er een lekker weekendje op uit met vrienden of familie. Van Schiphol vlieg je goedkoop en supersnel naar Porto of Lissabon om deze prachtige steden te ontdekken. Geniet een weekend lang van het heerlijke Portugese weer, smaakvol eten en oude architectuur.

  1. Met de trein

Een interrail vakantie is enorm populair onder de jongeren van Europa, maar is eigenlijk voor iedereen leuk om te ondernemen. Een interrail ticket geeft je een maand lang (of langer, afhankelijk van het ticket dat je koopt) toegang tot bijna alle treinen in Europa. Daarom is dit de ideale manier om Europa te ontdekken. Kies een mooie route uit en maak verschillende stops om uiteindelijk aan te komen in Porto. Een onvergetelijke reis die je iedereen wel een keer aan zal raden en voor de rest van je leven niet zal vergeten.

  1. Ga op roadtrip!

Portugal is misschien wat ver weg voor de meesten onder ons om een reis met de auto ook maar te overwegen. Maar niets is mooier en avontuurlijker dan de vrijheid van de wielen onder je te voelen, te gaan en te staan waar je wilt, te stoppen waar je maar wilt. Neem een tent mee en wat spullen om te koken en overweeg om wild te kamperen onderweg, want je komt vaak de mooiste plekjes tegen. Neem de tijd voor een reis als deze en geef jezelf de vrijheid en tijd om te ontdekken wat je wilt ontdekken.

  1. Liftend?

Dit is natuurlijk niet voor iedereen weg gelegd, maar zorgt wel voor een van de meest bijzondere en avontuurlijkste reizen die je ooit in je leven zult maken. Door te liften is het makkelijk om veel verschillende soorten mensen te leren kennen en krijg je een heel nieuw perspectief op het leven. Het is dus niet alleen voor mensen zonder geld! Als je je zorgen maakt om de veiligheid is het handig om een reisvriend mee te nemen, en er zijn tegenwoordig talloze applicaties die je op je telefoon kan zetten om je hierbij te helpen, die bijvoorbeeld je locatie om de zoveel tijd doorgeven aan je naaste vrienden en familie thuis.

  1. Een lange fietsvakantie

Als Nederlanders houden we van die twee wielen onder ons. Heb je ooit weleens overwogen om een echt lange fietstocht te ondernemen? Veel mensen die dergelijke fiets- of wandeltochten ondernemen kunnen niet ophouden met spreken over wat een geweldige reis het is geweest. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Het gebeurt niet iedere dag dat je zoiets bijzonders onderneemt. Misschien is het nu tijd om daar eens mee te beginnen!

Geef Commentaar