Vakantie geboekt? Boeken uitzoeken!

Op vakantie gaan is heerlijk, maar de voorpret is minstens zo fijn. Die kun je nog extra verhogen met een zoektocht naar de ideale boeken om mee te nemen op reis.

Tijd?

Veel mensen gebruiken de vakantie om nu eens eindelijk één of meerdere boeken te lezen. Vaak zijn dat boeken die al weken of maanden op het nachtkastje liggen te wachten, wachten tot je eindelijk eens tijd hebt om eraan te beginnen. Niks heerlijkers dan om in de vakantie die hele stapel erdoor heen te werken, toch?

Lees je als je thuis bent ook regelmatig, of koop je alleen als je op vakantie gaat nieuwe boeken? Dan begint na het boeken van de vakantie ook de zoektocht naar nieuw leesvoer!

Keuzes

De zoektocht naar een mooi nieuw boek is nog niet zo eenvoudig. Want wat zijn nou de beste boeken? Dat is natuurlijk iets dat nogal persoonlijk is. Waar jij misschien enthousiast wordt van een goede roman, loopt de ander alleen warm voor een spannende thriller of meeslepende biografie. Fictie of non-fictie? Een boek dat je lekker makkelijk weg leest, of een exemplaar dat je juist aan het denken zet?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Veel van de populairste boeken binnen hun genre vind je terug in de Nederlandse boeken top 10. Dit kan dus een goed beginpunt zijn voor de zoektocht naar de beste boeken. Maar er zijn natuurlijk meer manieren om je keuze te maken.

Favorieten 

Misschien heeft één van je favoriete auteurs wel een nieuw boek uitgebracht. Als eerdere boeken je bevielen is een nieuw boek van zijn of haar hand altijd een veilige keuze. Lees je graag boeken binnen een bepaald genre, psychologische thrillers bijvoorbeeld? Dan kun je ook specifiek binnen dat genre eens kijken welke boeken nieuw of populair zijn. Sla ook zeker eens een krant of tijdschrift open, of zoek online naar recensies. Zo ontdek je soms boeken of auteurs waar je nog nooit eerder van had gehoord.

Ook kan het goed zijn om eens rond te vragen in je vriendenkring. Hebben zij onlangs misschien een boek gelezen dat ze je kunnen aanraden? Het leuke is dat je op die manier van alles voorbij hoort komen, vast en zeker ook boeken waar je zelf nog niet aan had gedacht en die toch verrassend goed blijken te zijn.

Samenvattend: ben je op zoek naar een goed boek? Gebruik dan zeker de Nederlandse boeken top 10, maar kijk en vraag ook eens om je heen om tot een verrassende keuze te komen.

 

Geef Commentaar