Leuke dingen om te zien tijdens je vakantie in België

België is een populaire vakantiebestemming voor het doorbrengen van een gezinsvakantie. Vakantiegangers die van een familievakantie in België houden, huren meestal een vakantie accommodatie waarbij de catering niet is inbegrepen, al is dat wel één van de mogelijkheden. Het land heeft namelijk hotels waar je ook lekker kan eten en waar de schoonmaak voor jou wordt gedaan. België heeft echter ook een aantal geweldige vakantievilla’s en vakantieappartementen die direct van hun eigenaars als vakantieverblijf kunnen worden gehuurd, maar ook zijn er organisaties beschikbaar die als tussenpersoon dienen om je verblijf in België te boeken.

Vervoer naar België

Je kan naar België gaan met je wagen, met de bus, met de trein of met het vliegtuig. De belangrijkste internationale luchthaven hier is de luchthaven van Brussel, die bekend staat als de luchthaven van Zaventem. Er zijn ook andere luchthavens gelegen, zoals de luchthavens van Oostende en Charleroi. Via de Belgische spoorwegen kan je naar verschillende locatie reizen met de trein. Ook zijn er vele bussen beschikbaar waarmee je België kan verkennen.

Wat doen in België?

België ligt in het westelijke deel van Europa en heeft samen meer dan 40 kilometer zeekust aan de Noordzee. De Belgische kust is meteen een trekpleister om naartoe te gaan.

België is ingesloten door Frankrijk, Duitsland, Nederland en Luxemburg. De belangrijkste rivieren van België zijn de Maas, de Lesse, de Semois en de Schelde. Ook aan de rivieren worden vaak toeristen gespot. Je kan er onder andere kajakken en andere watersporten uitoefenen.

Leuke steden bezoeken

De hoofdstad van België is Brussel, maar deze stad is niet de enige plek dat leuk is om te bezoeken. Er zijn veel andere fascinerende steden, waaronder Gent, Luik, Oostende, Antwerpen en Brugge. Ze hebben een zeer imposante architectuur, een geweldige keuken en een aangenaam nachtleven.

Omdat het een zeer mooie en goed bewaard gebleven middeleeuwse stad in Europa is, staat het Brugge van België bekend als het Venetië van het noorden. Antwerpen staat dan weer bekend om mode en design in België. Ook is Antwerpen de stad waar veel bekende personen wonen.

Mensen die meer van de natuur houden, kunnen beter naar de bergachtige regio van de Ardennen gaan. Dit is in het zuiden en het oosten van het land gelegen. Er zijn veel mooie plaatsen om te bewonderen. Ook zijn er leuke steden om te bezoeken, zoals Bouillon of Dinant.

Het Gravensteen in Gent

Een leuke plaats om te bezoeken tijdens je vakantie in België, is het Gravensteen. Dit kasteel is gelegen in het hart van Gent. Tijdens de 12e eeuw werd het bewoond door graven van Vlaanderen. Het is een typisch kasteel met een gracht, torentjes en pijlvormige spleten. Het uitzicht vanaf het kasteel is fantastisch.

Natuurreservaat De Hoge Venen

Het natuurreservaat De Hoge Venen is een moerassige heide met bossen. Het behoort tot natuurpark van de Eifel, dat doorloopt tot in Duitsland. Mensen die van wandelen en fietsen houden, moeten er zeker naartoe gaan.

De Menenpoort in Ieper

De Menenpoort ontvangt jaarlijks ontzettend veel bezoekers. Het haalt zeer droevige herinneringen op aan het verleden van Ieper. Je leest er de namen van duizenden soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de loopgraven van Vlaanderen gestorven zijn. Deze namen zijn gegraveerd op een enorme witte poort. Elke avond om 20:00 uur kan je er de Last Post horen.

Het museum van kunst en geschiedenis in Brussel

Het Jubelparkmuseum, of ook wel gekend als het museum van kunst en geschiedenis, is een ongelooflijke plek met ongeveer 350.000 kunstvoorwerpen. Het is een verzameling van voorwerpen die afkomstig zijn uit verschillende plaatsen ter wereld, uit alle culturen en nationaliteiten. Het majestueuze Koninklijke Museum voor Kunst en Geschiedenis heeft een permanente verzameling van al deze verbazingwekkende dingen. Dit museum is gelegen in de hoofdstad Brussel.

De Grote Markt in Brussel

Het opmerkelijke centrale plein van Brussel, ook wel de Grote Markt genoemd, is gezellig om te bezoeken. De Belgen zijn er trots op de barokke gildehuizen, terrasjes en restaurants. Het is verborgen in het hart van de oude stad. Je kunt het alleen zien als je de plaats binnenkomt via de smalle straatjes. In de buurt van de Grote Markt kun je speciale Belgische producten kopen, zoals bier, heerlijke chocolaatjes, prachtige kant en Belgische wafels!

Geef Commentaar