Besparen op jouw Portugal vakantie?

Ben je van plan deze zomer op vakantie naar Portugal te gaan? Goede keuze! Al jaren doet dit land het goed in de lijstjes qua populariteit onder Nederlanders. Het lekkere weer, cultuur en gastvriendelijkheid worden vaak genoemd als het om Portugal gaat. Voor zowel jong als oud is het goed vertoeven in deze Zuid-Europese bestemming met als toplocatie Albufeira bijvoorbeeld. Wil je heerlijk op vakantie en voor niet te veel geld? Lees dan onze tips even door.

Overzicht reisorganisaties

Voordat je besluit een vakantie te gaan boeken is het verstandig om eerst de verschillende Nederlandse reisorganisaties eens nader onder de loep te nemen. Hoe zijn deze beoordeeld door de Hollandse vakantiegangers? En hoe zit het met de prijs/kwaliteit verhouding? Tussen de verschillende aanbieders zijn vaak grote verschillen als het hier om gaat. Goed om eerst naar te kijken voordat je gaat boeken dus.

Hoogseizoen of niet?

Zoals gezegd is het in de zomermaanden een populair land onder ons Nederlanders. Vanwege de recente problemen met asielzoekers in Griekenland en de onrustige situatie in het voorheen zeer populaire Turkije wijken veel mensen uit naar Spanje en Portugal. Dit is te merken in de drukte uiteraard. Iets om rekening mee te houden als je hier niet van houdt. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken om net buiten het seizoen te boeken in juni of september. Een bijkomend voordeel is dat de prijzen dan ook een stuk gunstiger zijn dan in het hoogseizoen. Last-minute is nog voordeliger zelfs.

Vervoer

Tenslotte kun je veel besparen op de kosten als je kiest voor de auto als vervoersmiddel. Nu is Portugal inderdaad wel erg ver om in een keer naar toe te rijden, maar wie zegt dat het niet verspreid over enkele dagen kan? Onderweg overnachten in een leuk hotel is zeker niet verkeerd. En ondertussen beleef je nog wat ook. Een andere optie is om met een busreis naar jouw bestemming te reizen. Altijd voordeliger dan het voordeliger dan het vliegtuig, iets minder luxe alleen.

 

Geef Commentaar